GravidYoga

Graviditet innebär både kroppslig och mental förändring. Viktökningen och den ökade mängden blod i kroppen gör att gravida har behov av fysisk träning, som kan stimulera blodomloppet och motverka trötthet. Humörsvängningar med snabba hormonförändringar är vanligt förekommande och här kan yogan bidra till balans. Det kan även kännas viktigt att knyta an till barnet i livmodern.

Gravidyoga hjälper den gravida kvinnan att förbereda sig fysiskt och mentalt för förlossning, samtidigt som ett utövande både ger ett ökat lugn och ett ökat välbefinnande.

Vi jobbar med enkla och mjuka rörelser baserade på den klassiska Hatha yogan. Dessa tränar upp smidigheten, stärker kroppen och verkar lugnande för sinnet. Dessutom kan yoga förebygga eventuella graviditetsrelaterade besvär såsom ryggvärk, halsbränna, ischias och foglossning. Vi tränar avspänning och meditation som hjälper den gravida kvinnan att komma till ro och slappna av. Genom att regelbundet andas djupt och medvetet ökar självkännedomen och vi lär oss andningstekniker som kan vara till stor hjälp i förlossningsarbetet. Med hjälp av andningen lär vi oss dessutom att slappna av. Varje kurstillfälle avslutas med en fysisk och mental djupavslappning. Genom att öva kropps- och självkännedom, samt förmågan att kunna slappna av lär man sig hantera upplevelsen av smärta.

I slutet på varje klass finns tid avsatt för diskussioner och utbyte av tips och råd. Många gravida kvinnor tycker att det är stimulerande och viktigt att träffa andra gravida. Det sista kurstillfället går vi igenom olika förlossningsställningar.

 

Denna kurs vänder sig till gravida som har passerat vecka 12.
Ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs!
Gravidyoga kan praktiseras fram till förlossningen.
Vi träffas 6 ggr, varje kurstillfälle är 60 min.

 

Startar endast om tillräckligt intresse finns (grupp på minst 6 st).
Skicka en intresseanmälan till yoga@blissbalans.se

 

Instruktör: Jennie
Pris: 1 100 kr
I priset ingår ett kompendium för hemmabruk på pdf samt utlåning av mattor och filtar.

Du kan som deltagare på kursen köpa ett startkit som innehåller en filt, en mössa och en scarf för 450 kr. Allt i ekologisk bomull och rättvisemärkt producerat av märket bälla-boo.


Det finns även möjlighet att boka tid för personlig träning med gravidyogakompendiet som grund. Då kan jag skräddarsy yogaklassen helt efter ditt behov (besvär, förlossning, etc).

Anmälan görs till Jennie på 073-8059608 eller på mejl yoga@blissbalans.se

YOGISKT SMÅTT & GOTT
Se Insta & FB för nyheter!
(2019-07-04)     Läs mer
COASTAL YOGA, beats & bubbles
(2018-09-05)     Läs mer
Favorit i repris: GARUDA med GABRIELLA på Bliss i Skene
(2018-08-29)     Läs mer
COASTAL YOGA i Varberg
(2018-08-03)     Läs mer
Full Moon Breathwork 23 november
(2018-06-29)     Läs mer
Se alla
  
Bliss & Balans YOGA etc | Örbyvägen 21 i Skene | 073- 805 96 08 | yoga@blissbalans.se